Career Center   |   Print Page
3rd Annual ISBA Litigation Symposium: Lessons from the State & Federal Bench
Tell a Friend About This EventTell a Friend
 

6.0 hrs CLE; 1.0 hr Ethics

8/17/2017
When: Thursday, August 17, 2017
8:30 am - 4:30 pm
Where: Sheraton at Keystone Crossing
8787 Keystone Crossing
Indianapolis, Indiana  46240
United States
Contact: Sherry Allan
800-266-2581


Online registration is closed.
« Go to Upcoming Event List  

Sponsored by the ISBA Litigation Section

6.0 hours CLE including 1.0 hour Ethics

 

Hear from different Judges from all levels, Federal and State, about important topics affecting the litigator.  This is an opportunity to receive input from the bench as to varying litigation matters, including but not limited to, updates from the Supreme Court and civil justice initiatives, the progress of the Commercial Court System, jury trials from a juror's perspective, brief writing to the Court of Appeals in the digital age, what to avoid in the Seventh Circuit, and the possible impact of negativity on social media to the judicial system.

 

8:30 - 9:00 am

Registration & Breakfast

 

9:00 - 9:45 am

Civil Justice Initiative  (0.75 hr. CLE)

Chief Justice Loretta H. Rush, Indiana Supreme Court

Justice Brent E. Dickson, Indiana Supreme Court

 

9:45 - 10:30 am

Brief Writing in the Digital Age (0.75 hr. CLE)

Hon. Margret G. Robb, Indiana Court of Appeals

 

10:30 - 10:45 am

Break

 

10:45 -- 12:00 pm

The Jury Trial: A New Dinosaur? (1.25 hrs. CLE)

Hon. Calvin D. Hawkins, Lake County Superior Court

 

12:00 - 12:45 pm

Lunch

 

12:45 - 1:00 pm

A Word from our Sponsors

Court Call, JC Welch

LexisNexis, Brian Beck

 

1:00 - 1:45 pm

Commercial Courts: Where are we now? (0.75 hr. CLE)

Hon. Heather Welch, Marion County Superior Court

 

1:45 - 3:15 pm

Federal Judge Panel (1.5 hrs. CLE)

Hon. Michael S. Kanne, United States Court of Appeals, 7th Circuit

Hon. Tim A. Baker, United States District Court, Southern District of Indiana

Hon. Michael G. Gotsch, Sr., United States District Court, Northern District of Indiana

MOD: Patrick McEuen, McEuen Law Office

 

3:15 - 3:30 pm

Break

 

3:30 - 4:30 pm

Bashing Counsel, Parties, Clients, and Judges: Where's the Online Filter?  
(1.0 hr. CLE/Ethics)

Hon. G. Michael Witte, Indiana Supreme Court Disciplinary Committee

 

4:45 - 6:45 pm

Reception @ Maggiano's Little Italy

Join us for a reception immediately following the event at Maggiano's Little Italy. Enjoy appetizers and a host bar.

 

A special Thank You to the sponsors of the reception

 

 

Pricing

$50    Law Students

$195  ISBA Litigation Section Member 

$225  ISBA Member

$275  Non-ISBA Member

 

Cancellation Policy

A $25 service fee will be applied to cancellations received on or before 8/12/17. No refunds on cancellations received after 8/12/17. If you send someone else in your place, please provide the ISBA with that person's name.

Membership Software Powered by YourMembership  ::  Legal